Press enter to see results or esc to cancel.

Peisaje de toamna la Cheile Gradistei din Moeciu si Fundata

Toamna 2010 a fost frumoasă și am apucat să fotografiez culorie ei. Timpul cum trece foarte repede (pentru unii), trebuie să ieși din rutina zilnică și să poți fotografia cu adevarat toamna. Fiecare caută o anumită esența a toamnei prin cromatica și compoziția fotografică, sufletul fiecaruia rezonează într-un anumit mod la acest anotimp minunat, facând să rezulte o galerie, un martor vizual al trecerii anotimpului prin natură.

Când eram la scoala de fotografie, învățasem de la profesorul Bârsan să folosim filmele Kodak, pentru ca un parametru special ar mărcii Kodak era rosul și culorile toamnei ieșeau foarte definite. Încercasem o multime de tipuri de filme: Professional, Procolor, T-max, ultimul din urma fiind cel mai bun. Tot atunci învățasem să aplicam filtrul de polarizare și sa utilizam cerul albastru, pentru a crea un un cadrul căt mai cromatic. Încă sunt “de modă veche” și folosesc acest filtru de polarizare, față de alti fotografi (mai mult sau mai puțin avansați). Prefer ca fotografia să iasă bine din prima, fără să mai stau în fața calculatorului să o retusez.

[singlepic id=344 w=320 h=240 float=center]


Am obosit să mai port discuții despre “Ce este mai bun, filmul sau digitalul?”, “De ce sa folosești filtre, cand poți intra in Lightroom și să prelucrezi acolo?”. Totul se rezumă la bani și timp: nu ai destui bani că să iți iei un aparat DSLR full-frame, licențe software și fotografia adevarată nu este cea produsă după minute de prelucrare pe calculator. Totul se reduce la discuții, căci ele nu se poartă din dorința de a învăța ceva nou sau de a corecta. Comunicarea se face prin etalarea cunoștințelor de utilizator și nu a exemplelor concrete sau a tehnicii.

Din toamna de anul trecut, s-a deschis un nou complex turistic foarte mare și retras, pe un platou la 1200 metrii altitudine, complexul Cheiele Gradistei Fundata. Am avut privilegiul de a-l fotografia tot și de a produse fotografia pentru site-ul www.cheilegradistei-fundata.ro și pentru materialele publicitare. Majoritatea clădirilor din fotografiile de mai jos, sunt din acest complex. Cadrul natural în care este situat compexul turistic îți oferă peisaje superbe, locuri de plimbare și relaxare și un loc unde să te refugiezi la sfărșit de săptămână sau în vacanță.

Vă invit să vizionați fotografiile brute din toamna 2010:

[nggallery id=8]