Press enter to see results or esc to cancel.

Reamenajare de monument: Cetățuia Brașovului

Incepand cu luna octombrie 2010, Cetatuia de pe dealul Cetatii din Brașov, are o nouă față, ea este vizibilă din oraș. Instituțiile locale au defrișat padurea ce acoperea vârful dealuluiși acum turiștii, dar și brașovenii pot vedea imensa cetate.

[singlepic id=125 w=320 h=240 float=center]

Această cetate nu este inclusă în circuitele turistice ale Brașovului (cum sunt celelalte monumente) din cauză că se afla în gestiunea unei socități comerciale, astfel ea devenind monument turistic, doar pentru grupurile organizate sau vizitatorii evenimentelor desfăsurate în ea. Poate cu această transformare, ea va redeveni un loc mai vizitat.

Veți găsi câteva fotografii din 2009 de la festivalul medieval la această adresă: http://bogdanmorar.log.ro/#a=0&at=0&mi=2&pt=1&pi=10000&s=0&p=2

Festivalul Turnirul Cavalerilor  - Brasov 2009

Despre Cetățuia Brașovului
Cetatuia a fost ridicata incepand cu 1553-1554 de catre austrieci pe Dealul “Sf.Martin”, denumit ulterior dupa numele fortificatiei. “Cetatuia” a fost mentinuta in scopuri militare pana la mijlocul secolului XIX. Primele fortificatii de la mijlocul secolului XVI au insemnat doar ridicarea “ciupercii” (denumita astfel partea centrala din interiorul fortificatiei).

[ad#Google Adsense]

In 1630 au fost construite cele patru bastioane aflate pe colturile patrulaterului fortificat. Inca din 1623 este mentionata fantana din interiorul Cetatuii care masoara 81 m adancime. In 1688 brasovenii rasculati impotriva stapanirii austriece, au incercat sa reziste in “Cetatuie” in fata trupelor generalului Federico Veterani. Dupa infrangerea brasovenilor aici a fost instalata garnizoana austriaca. Viile aflate pe deal au fost distruse iar austriecii au amenajat valuri de pamant pentru aparare. In secolul XVIII cetatea a fost reparata si intarita. Veacul urmator cuprinde ultimele mentiuni privind Cetatuia. Fortificatia a fost vizitat de imparateaza Carolina in septembrie 1817.

Vă invit sa vedeți galeria de fotografii facute in noiembrie 2010. Comentariile dvs. sunt binevenite.

[nggallery id=3]