Press enter to see results or esc to cancel.

Expozitie de fotografie: “Paradisul pierdut” – Sorin Onisor

Expozitie foto Sorin OnisorPana in 9 februarie la Brasov s-a desfasurat expozitia de fotografie “Paradisul pierdut. Universul copilăriei de la sat în România mileniului III” a fotografului profesionist Sorin Onisor (www.sorinonisor.ro). Am vizitat aceasta expozitie si lucrarile sunt foarte frumoase. M-au incantat si cele de pe site si il felicitam pe fotograf ca a reusit sa surprinda o esenta a romanismului actual. Poarta Ecaterinei a oferit si un farmec aparte expozitiei.


Despre expozitie
Dedicată soţiei şi fiicei sale, dar şi pasionaţilor de fotografie şi iubitorilor de inedit, expoziţia lui Sorin Onişor surprinde paradisul vieţii de la ţară care în contemporaneitate îşi trăieşte declinul. Prichindeii satelor din spaţiul mioritic copilăresc în imagini cu o naturaleţe şi o linişte străine lumii de la oraş. Fericiţi în decorul lor rustic, prinşi în jocurile care le ascut simţurile, copiii satelor sunt încă o comuniune de oameni liberi. Fotografiile lui Sorin Onişor surprind real viaţa satului românesc, transmit emoţii, dar şi calităţile micilor personaje cum ar fi prietenia, buna vecinătate şi comuniunea.

Satul românesc îşi trăieşte ultimele momente pentru posteritate şi pentru copiii şi nepoţii noştri care, peste 10-15 ani, nu vor mai putea vedea aceste frumuseţi decât în imagini, printre care şi fotografiile mele, a afirmat Sorin Onişor.

[nggallery id=”25″]