Press enter to see results or esc to cancel.

De ce barbatii dau noroc cand se intalnesc?

mainile_lui_gheorghePot scrie la persoana intai, caci sunt barbat. Recunosc… nu imi place sa dau noroc, cauzele fiind energetice si igienice.

De-a lungul sirurilor de litere din carti, am gasit 2 (doua) explicatii la “dat noroc”:
1. “Bara bara”, un salut vechi in care barbatii se intalneau si aveau un ritual de salut cu o formula verbala
2. In evul mediu si poate mai demult, pentru a sti ca cel din fata ta nu are in palma si pe antebrat o arma ascunsa, deci era un salut mai lung, palma apucand antebratul.

Citez din descopera.ro

2) De ce dau barbatii “noroc” cu mana dreapta atunci cand se intalnesc?
Trebuie mentionat ca in trecut, gestul de a da mana diferea un pic de forma sa de astazi. Barbatii isi prindeau reciproc bratele drepte din zona antebratelor, pentru a pipai atat palma cat si maneca, cautand existenta unei eventuale arme. Sigur ca aceasta putea fi ascunsa in mana stanga, dar cum cei mai multi oameni sunt dreptaci, se considera ca nimeni nu ar risca sa foloseasca mana stanga pentru a injunghia pe cineva. Stangacii erau priviti cu ochi rai, deoarece te puteau injunghia in timp ce iti strangeau mana. Mai mult, in diverse societati medievale, inainte de aparitia hartiei igienice, exista obiceiul ca oamenii sa isi foloseasca mana stanga pentru a se curata la dos. De aceea, aceasta era considerata murdara si, in consecinta, niciodata intrebuintata pentru salut.

Poate ca ar trebui sa ne gandim la cuvantul “noroc”, ce mai inseamna si la ce il folosim: la loto, cand scapi de o accidentare, cand nu iei bataie si cand dai mana. La tara sau in familile “mai” ortodoxe, aruncatura verbala de noroc e folosita cu “te-a ajutat Dumnezeu”.

Ajungem si la partea moderna a analizei comportamentale si acest stil propriu de a da noroc, arata ce fel de om esti. De analizat te analizeaza doctorii, angajatii de la HR, persoanele ce au citit astfel de literatura. Va las pe voi sa le cautati si subliniez cele mai nasoale “dari de noroc”:
– norocul cu mainile transpirate
– norocul cu mainile jegoase
– norocul cu mainile pline de virusi dupa ce ai tusit sau stranutat in palma
– norocul cu miros de muc de tigara
– norocul dupa ce a fost la baie si nu s-a spalat pe maini
– norocul de tip peste mort
– norocul cu palma intoarsa in jos

Deci tot felul de noroace. Hai noroc!