Press enter to see results or esc to cancel.

Oda Bucuriei

“Taie-le rădăcinile, acoperă-le cerul, distruge-le tradițiile, dezbină-i, fă-i să se rușineze de ceea ce sunt! Astfel, nu va trebui să lupți pentru a-i cuceri, pentru că, speriați de ceea ce vor fi devenit, te vor implora pe tine să vii și să-i salvezi de ei înșiși.” – Sun Tzu

labrint_1

Stând de vorba cu mai multă lume, mi-am dat seama că am trecut în altă grupă a societății: a celor ce înțeleg lumea într-un mod neînțeles ne total minus unu sau doi. Unul sunt eu, sunt optimist că voi mai gasi unul diferit de “eu”, dar în aceeași grupare cu mine. Altul care va putea să zică “Da” fără să contra-argumenteze sau să zică altă propoziție la care eu să zic “Da”.

Ce este cu Sun Tzu pe aici. Azi discutam despre fondurile europene și îmi expuneam ideile cu motivul pentru care uniunea suportă cu bani repararea și construirea în România. Managerul de cofetărie cu care discutam, era de acord în mare parte cu mine. Ne-am despărțit prietenește, eu ducându-mă spre bancă, să-mi plătesc ratele la credite. Mai am un pic și scap de ele. Azi mi-au redus dobânda de la 8,8% la 8,7%. Bla bla, nu duce nicăieri logoorea aceasta scrisă. Nici nu nimic important de concluzionat.

Doar mă simt rănit că România e rănită și nu are cine să o facă bine.